MHRS

Merkezi Hastane Randevu Sistemi devreye girmiştir.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)

Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biride Merkezi Hastane Randevu Sistemidir (MHRS).

MHRS nedir?

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

MHRS’nin amaçları nelerdir?

• Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.
  • Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması)suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması. —
  • MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

MHRS Pilot Uygulaması

MHRS; pilot uygulama kapsamındaErzurum ve Kayseri illerinde uygulanmaya başlamıştır. Pilot uygulama boyunca gözlem yapılacak ve ardından tüm Türkiye’ye yaygınlaştırma süreci başlayacaktır. Bu kapsamda 1 Haziran 2010’da Yalova, 1 Temmuz 2010’da da Eskişehir, 26 Temmuz 2010’da Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Sakarya ve Tekirdağ illerinde MHRS uygulamasına başlanılmıştır.

Randevu nasıl alınır?

• 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
  • Vatandaş Erzurum veya Kayseri illerinden randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
  • Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
Randevu nasıl iptal edilir?
  • Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından önce yapılmalıdır.
  • 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
  • Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

NOT:VATANDAŞ KENDİSİNE VERİLENEN RANDEVU ZAMANINDAN 30 DAKİKA ÖNCE İLGİLİ HASTANENİN MHRS HASTA KABUL BÖLÜMÜNE BAŞVURUR

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Programı 2016 yılı 1. Dönem eğitimi başlamıştır

Haber Türk'ün hastanemizde düzenlenen Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'nin Ankara Bölge Toplantısı haberi

Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması Duyurusu

Hastanemiz bünyesinde personele Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimleri verilmektedir

Hastanemizde görev yapan Yoğun Bakım Hemşirelerine Hemofiltrasyon ve Yara Bakımı Eğitimleri verilmiştir

Yoğun Bakım
Hemşireliği Sertifikalı Programı 2016 yılı 1.Dönem Duyurusu

Ameliyathane Hemşireliği Eğitim Programına Katılacak Personel Duyurusu

Hastanemiz Üroloji Kliniği Doktorlarından Op.Dr. Ömer Gökhan DOLUOĞLU ve ekip arkadaşlarının Üreter (İdrar kanalı) taşlarının düşmesiyle ilgili bilimsel çalışmaları

T.C. Sağlık Bakanımız
Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun
Akılcı ilaç kullanımı mektubu

Ulucanlar Randevu :
312 595 4225-26

AKUPUNKTUR Polikliniğimiz
Ulucanlar Dahili Hizmetler Poliklinik binamızda
3. Katta Hizmet Vermektedir.
Randevu: 312 595 4225-26