MHRS

Merkezi Hastane Randevu Sistemi devreye girmiştir.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)

Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biride Merkezi Hastane Randevu Sistemidir (MHRS).

MHRS nedir?

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

MHRS’nin amaçları nelerdir?

• Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.
  • Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması)suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması. —
  • MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

MHRS Pilot Uygulaması

MHRS; pilot uygulama kapsamındaErzurum ve Kayseri illerinde uygulanmaya başlamıştır. Pilot uygulama boyunca gözlem yapılacak ve ardından tüm Türkiye’ye yaygınlaştırma süreci başlayacaktır. Bu kapsamda 1 Haziran 2010’da Yalova, 1 Temmuz 2010’da da Eskişehir, 26 Temmuz 2010’da Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Sakarya ve Tekirdağ illerinde MHRS uygulamasına başlanılmıştır.

Randevu nasıl alınır?

• 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
  • Vatandaş Erzurum veya Kayseri illerinden randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
  • Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
Randevu nasıl iptal edilir?
  • Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından önce yapılmalıdır.
  • 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
  • Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

NOT:VATANDAŞ KENDİSİNE VERİLENEN RANDEVU ZAMANINDAN 30 DAKİKA ÖNCE İLGİLİ HASTANENİN MHRS HASTA KABUL BÖLÜMÜNE BAŞVURUR

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Online Kişi Sayacı

Hürriyet Gazetesinin Ankara Haberlerinde Hastanemiz Yöneticisi Uzm. Dr. Mustafa S. KOTANOĞLU’nun Öldürücü Obeziteye ‘Tüp’ Yöntemi ile ilgili haberi için tıklayınız

Hastanemizde Eğitimlerini tamamlayan Türkmenistanlı Doktorlara sertifikaları verilmiştir

“Üriner Sistem Taş Hastalığında Güncel Yaklaşımlar Kursu” 11 Temmuz 2014 tarihinde Hastanemizde gerçekleşmiştir

Sağlık Çalışanları Büyük Türkiye Buluşması’nda Ebe ve Hemşireleri temsilen konuşan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Şenay ÖZKAN, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 'yıpranma payı' istedi, salonda alkış tufanı koptu

VI. DR. AYSUN – AHMET KÜÇÜKEL Tıp Ödüllerinde Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniğinde görevli Dr. Kadri ÖZER’in Deneysel Çalışması ‘Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü’ne layık görülmüştür

Hürriyet Gazetesinin Ankara Haberlerinde yayınlanan
Hastanemiz bünyesinde Gerçekleştirilen
Kapalı Mide Kanseri Ameliyatı
ile ilgili haberi için tıklayınız

Hürriyet Gazetesinin Ankara Haberlerinde
Uzm.Dr. Gülden BİLGİN'in
KOAH ile ilgili haberi için tıklayınız

Hastanemiz bünyesinde Mamak Halk Eğitim Merkezi ile birlikte 02.01.2014 tarihinden itibaren Hastanemiz Sağlık Personellerinden oluşan gruba işitme engellilere yönelik
İşaret Dili Eğitimi
verilmeye başlanmıştır

Türk Cerrahi
Derneği tarafından düzenlenmiş olan
7. Cerrahi Araştırma Kongresi kapsamında gerçekleştirilen
3. Buluş Yarışması'nda
Plastik ve Estetik
Cerrahi Kliniği
Birincilik Ödülü Almışlardır

Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) tarafından düzenlenen  VII. Ulusal Tıbbi Cihaz Proje Yarışmasında
Plastik ve Estetik
Cerrahi Kliniği
Birincilik Ödülü Almışlardır

Sabah Gazetesinin Ankara Başkent Haberlerinde
Doç.Dr. Eren TAŞTAN'ın İskeletsiz Burun Ameliyatı ile ilgili haberi için tıklayınız

Ulucanlar Ek Binası ve Bahçelievler Semt Polikliniğinde Hizmet Vermektedir.

Ulucanlar Randevu :
312 595 4225-26
Bahçelievler Randevu :
312 212 5988 D.No:143

AKUPUNKTUR Polikliniğimiz
Ulucanlar Dahili Hizmetler Poliklinik binamızda
3. Katta Hizmet Vermektedir.
Randevu: 312 595 4225-26