EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ

V.H.K.İ

Nurhan GÜRLEYİK
V.H.K.İ

S.B.  Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi  “ Evde Sağlık Hizmeti Birimi ”   11.08.2010 tarihinden bu yana hizmet vermektedir.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ NEDİR?

*  Evde Sağlık Hizmeti, yatağa tam bağımlı olan hastaların aileleri ile yaşadıkları ev ortamında hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş, tedavisi ilgili kliniklerce düzenlenmiş olan tedavilerinin takibinin, uygulanmasının ve hasta yakınlarının ya da bakmakla görevli kişilerin bu konudaki eğitimini sağlayarak hizmet vermektedir.

*  Birimimiz sadece hafta içi mesai saatlerinde ve randevu sistemi ile hizmet vermektedir.

*  Mamak  Belediyesi  sınırlarında  ikamet  eden  hastaların  kaydı  yapılmakta  ve  hastanın ikamet ettiği adrese bir gün önce telefonla  randevu verilerek hastanın evine gidilmekte genel muayenesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Hekimi Tarafından yapılmakta ve  Evde  Sağlık Hizmetleri’nden yararlanıp yararlanamayacağına karar verilmektedir.

*  Takibe alınan hastaların gerekli tetkiklerinin yapılması, sürekli kullanılan ilaçlarının doğru kullandırılması konusunda eğitim verilmesi, takibinin yapılması,  gerekli tıbbi malzeme ve heyet raporlarının yenilenmesi, yatak yarası varsa pansumanlarının yapılması ve gereğinde bakımından sorumlu kişilere de bu konuda eğitim verilmesi, gerekli durumlarda Fizyoterapist desteği ile hasta yakınlarının egzersiz konusunda  eğitilmesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından yapılmaktadır.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

* Kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi gören ve taburculuk sonrası tetkik takibi gerekenler,

* Yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan yatalak hastalar ( örneğin Alzheimer, demans, felç gibi... )

* Zihinsel engelli olan ( Mental Retardasyon ) kişiler,

* İleri evre kanser hastaları.

NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?

1-  Hastanın bakımını üstlenen hasta yakınları doğrudan hastanemiz Merkez Poliklinik binasında bulunan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi başvurabilirler.

2- 595 33 73 numaralı telefonu arayarak birimimize başvurabilirler.

3-  444 EVDE ( 444 38 33 ) hattından İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi aracılığı ile başvurabilirler.

4- Aile Hekiminin hastayı evde muayenesi sonucunda koordinasyon merkezine hastayı bildirmesi ile başvurulabilir.

Hastalarda yeni gelişen hastalıklar ve acil durumlar için 112 Acil Ambulans Servisi’nden yardım istenmesi gerekmektedir.

Online Kişi Sayacı

Hastanemiz bünyesinde Altındağ Halk Egitim Merkezi işbirliği ile yemek ve mutfak hizmetlerinde calışan personellerimize, 21.01.2014 tarihi itibari ile "Hijyen Eğitimi" verilmeye başlanmıştır.

Hastanemiz Acil Tıp Kliniği Doç. Dr. Figen ÇOŞKUN’un
23 Ocak 2013 tarihli
TRT Okul programında Karbonmonoksit ve Mantar zehirlenmeleri videosu için tıklayınız

Ulucanlar Ek Binası ve Bahçelievler Semt Polikliniğinde Hizmet Vermektedir.

Ulucanlar Randevu :
312 595 4225-26
Bahçelievler Randevu :
312 212 5988 D.No:143

AKUPUNKTUR Polikliniğimiz
Ulucanlar Dahili Hizmetler Poliklinik binamızda
3. Katta Hizmet Vermektedir.
Randevu: 312 595 4225-26